spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Gužva na M17, na četiri granična prijelaza čeka se dugo u oba smjera

- Oglasi -

Dosta usporeno i u koloni vozi se na relaciji Mostar-Jablanica-Konjic, javljaju iz BIHAMK-a. Apelira se na vozače da voze opreznije i da poštuju sve prometne propise. Apel i za vozače teretnih vozila da se nakratko isključe iz prometa kada iza sebe primjete dugu kolonu vozila, kako bi se izbjegla rizična preticanja.

- Oglasi -

Duga su zadržavanja na graničnim prijelazima Deleuša, Bosanska Gradiška, Gradina, Doljani (oba smjera). Na ostalim graničnim prijelazima zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta. Napominjemo da je stanje na granicama promjenljivog inteziteta.

Brojne su dionice sa aktualnim radovima, tako da preporučujemo vozačima da planiraju svoje putovanje u skladu sa očekivanim zastojima.

- Oglasi -

Zbog radova na dionici regionalnog puta Brčko-Cerik (Bukvičko brdo) promet je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce (M-1.8 Cerik-Lončari-Brčko, za putnička vozila Donja Skakava-Ulice-Vitanovići).

Sporije zbog radova tokom dana prometuje se na magistralnim putovima: Ripač-Dubovsko, Bihać-Kamenica, Stup-Blažuj, Kiseljak-Busovača, na ulazu u Bugojno (iz smjera Rostova), Hadžiće i Kladanj (iz smjera Olova).

Zbog slijeganja ceste na ulazu u Vinac iz smjera Donjeg Vakufa (M-5/16 Donji Vakuf-Jajce) u funkciji je samo jedna traka, a brzina je ograničena na 20 km/h, priopćeno je iz BiHAMK-a.

- Oglasi -

NAJNOVIJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen.