spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Informacija za sve oni koji planiraju na putovanje preko granice

- Oglasi -

Pojačan je promet vozila i duge su kolone na izlazu iz naše zemlje na graničnim prijelazima: Velika Kladuša, Bosanska Gradiška, Gradina, Bosanska Dubica, Bosanski Brod, Svilaj, Izačić i Hadžin Potok. Na ostalim graničnim prijelazima promet vozila povremeno je pojačan, ali zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta, priopćeno je iz BIHAMK-a.

Magla se zadržala na širem području Sarajeva, Visokog, Gračanice, Bugojna i Prijedora, kao i na pojedinim dionicama uz rijeku Lašvu. Prometuje se po suhom i mjestimično vlažnom kolniku, a upozoravaju i na učestale odrone na brojnim dionicama. Savjetuju oprezniju vožnju i napominju da je posjedovanje zimske opreme zakonski obvezno.

Zbog radova na izgradnji trake za spora vozila na magistralnom putu Semizovac-Olovo (dionici Čevljanovići-Nišići u dužini od 300 m) prometuje se naizmjenično, jednom trakom (uz regulaciju semaforima).

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tijekom dana prometuje se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (22-06 sati) promet obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

Sporije zbog radova prometuje se i na magistralnom putu Živinice-Stupari, kod mjesta Đurđevik.

Povodom vjerskog blagdana pravoslavnog Božića večeras do ponoći zabranjen je prijevoz eksplozivnih materija na teritoriji Bosne i Hercegovine.

- Oglasi -

NAJNOVIJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen.