viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 01.03.24 @ 06:48

Povodom obilježavanja Dana neovisnosti Bosne i Hercegovine u toku dana očekujemo brojna okupljanja u većim gradskim središtima. Vozače molimo da voze oprezno i da drže odstojanje između vozila, te da poštuju upute ovlaštenih osoba iz pratnje, priopćeno je iz BIHAMK-a.

Zbog održavanja 6. tradicionalnog supermaratona povodom Dana neovisnosti Bosne i Hercegovine danas će dolaziti do etapnih obustava prometa na magistralnom putu Bihać-Bosanska Krupa-Bosanska Otoka. Povećana je opasnost od odrona zemlje ili kamenja na kolnik, pa vozače pozivaju na pojačan oprez. Posebno skreću pozornost na putove: Jablanica-Mostar-Doljani, Stolac-Neum, Dobro Polje-Miljevina-Brod na Drini, Mrkonjić Grad-Crna Rijeka, Jajce-Banja Luka i Turbe-Skender Vakuf-Karanovac.

Na dionici Ključ-Sanski Most zbog radova na mostu na ulazu u Sanski Most, kod Vodenog parka, promet je obustavljen i preusmjeren na obilaznicu. U toku su radovi na ulazu u Neum (Stolac-Neum) zbog čega je promet obustavljen i preusmjeren na postojeću obilaznicu (Dubrovačka ulica). Sanacijski radovi izvode se i na magistralnim putovima: Grude-Vitina, Čevljanovići-Nišići, Rača-Bijeljina, kao i na ulazu u Bosansku Gradišku, a na mjestima izvođenja radova prometuje se usporeno, jednom trakom.

OGLAS

Na graničnim prijelazima zadržavanja za putnička vozila su kratkotrajna. Povodom Dana neovisnosti Bosne i Hercegovine večeras do ponoći zabranjen je prijevoz eksplozivnih materija na području Federacije Bosne i Hercegovine.

OGLAS
Oglasi
LM