spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Iz BIHAMK-a upozoravaju: Kolnik je mokar, učestali odron kamenja

- Oglasi -

Kolnik je ovoga jutra pretežno mokar ili vlažan, a pažnja se skreće na učestale odrone zemlje ili kamenja. Vidljivost je na pojedinim dionicama smanjena zbog magle, a izdvajaju se dionice: Bihać-Bosanski Petrovac-Ključ, Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje i Kiseljak-Kaonik.

Apelira se na vozače da na svim dionicama voze maksimalno oprezno i napominje se da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno. Zbog izvođenja radova na dionici magistralnog puta Žitomislići-Počitelj, još danas će doći do obustave prometa u terminima od 09 do 12:15 sati i od 13:15 do 15 sati. U toku su sanacijski radovi na dionici magistralnog puta Sarajevo-Vogošća u ulici Alipašina (od raskrsnice za stadion “Asim Ferhatović Hase” do naselja Šip) zbog čega vozila iz pravca Sarajeva prometuju usporeno, jednom trakom, dok se vozila iz pravca Vogošće preusmjeravaju na alternativni pravac (kroz ulicu Jukićeva).

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tijekom dana prometuje se naizmjenično, jednom trakom. U noćnim satima (22- 06 sati) promet se obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela. Sporije zbog radova prometuje se i na dionici autoputa A-1 Zenica sjever-Zenica jug, kao i na magistralnim putevima: Bihać-Bosanski Petrovac, Jajce-Crna Rijeka i Doboj-Maglaj. Na graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

- Oglasi -

NAJNOVIJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen.