spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Iz BIHAMK-a vozače mole da još uvijek ne mijenjaju zimske gume

- Oglasi -

Prema prikupljenim podacima, jutros se na većini putnih pravaca u Bosni i Hercegovini prometuje po mokrom ili vlažnom kolniku, bez izvanrednih ograničenja. Ponegdje u višim planinskim predjelima počeo je i snijeg padati. Meteorolozi su za narednih nekoliko dana najavili zahlađenje sa padalinama (snijeg u višim planinskim predjelima), pa vozače molimo da iako zimska oprema više nije zakonska obaveza, da još uvijek ne mijenjaju zimske gume. Vozite maksimalno oprezno i držite odstojanje između vozila, priopćeno je iz BIHAMK-a.

- Oglasi -

Zbog radova na sanaciji klizišta i dalje je zatvorena Zenička zaobilaznica na autoputu A-1 (oba smjera).

Sporije zbog radova tokom dana prometuje se na putnim pravcima: Jablanica-Mostar (u Donjoj Jablanici), Čevljanovići-Nišići, na ulazu u Stolac (iz smjera Mostara), kao i na raskrsnici Gornja Kalesija-Sapna.

- Oglasi -

Zbog većeg klizišta na magistralnom putu Foča-Goražde (kod mjesta Filipovići), prometuje se otežano, jednom trakom.

Na dionici regionalnog puta od mjesta Ravno prema magistralnom putu M-6 (Ljubinje-Trebinje) promet je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Zbog sanacijskih radova zatvoren je most na ulazu u Nemilu (spoj M-17 sa R-473). Vozila prometuju preko raskrsnice u Topčić Polju.

Promet putničkih vozila na većini graničnih prijelaza jutros protiče uz kraća zadržavanja.

- Oglasi -

NAJNOVIJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen.