viteski.ba logo
Zrak u vitezu
Vrijeme objave: 01.11.23 @ 17:53

Federalni hidrometeorološki zavod (FHMZ) objavio je upozorenje građanima Bosne i Hercegovine u vidu narančastog meteoalarma zbog predstojećih vremenskih nepogoda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zavod je izdao upozorenje zbog jakih do olujnih, lokalno i orkanskih, udara vjetra. Osim toga, postoji mogućnost i intenzivnijih pljuskova praćenih grmljavinom.Udari vjetra očekuju se širom zemlje te je upozorenje na jak vjetar izdano za sve dijelove BiH. Oborine se uglavnom očekuju u sjevernim i istočnim područjima Hercegovine i zapadnim područjima Bosne i u tim dijelovima će, osim za vjetar, biti na snazi i alarm za padaline.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vremenski interval i datum za koje se izdaje upozorenje: Udari vjetra od drugog studenog od 20 sati do trećeg studenog do 15 sati. Meteoalarm za padaline izdan je za treći studeni uglavnom, prije podne i sredinom dana.Iz FHMZ-a napominju da su očekivani udari vjetra između 60 i 80, lokalno oko/iznad 90 km/h. Očekivana količina padalina, u navedenim područjima za koja je izdano upozorenje prognozira se između 30 i 50, lokalno do 70 l/m2.

Oglasi
LM