viteski_logo_white
Osmrtnice
Search
Close this search box.
Vrijeme objave: 01.07.23 @ 14:02

U jedini bh. grad na moru već je stiglo pogoršanje vremena. Meteorolozi u našoj zemlji za dane vikenda najavili su pogoršanje vremenskih prilika uz jaku kišu i grmljavinu, počevši od juga BiH.

Kako je objavljeno na Facebook stranici bhmeteo.ba, u Neumu je za samo nekoliko sati pala toliko količina padavina kakva je do sada bilježena tokom ljetnih mjeseci srpnja i kolovoza.

,,Neum danas na udaru jakog nevremena. U samo nekoliko sati palo je oko 100mm kiše. Takva količina padalina u prosjeku padne za čitav srpanj i kolovoz zajedno”, javljaju iz bhmeteo.ba.

Kako su ranije priopćili iz FHMZ-a, danas će u Bosni i Hercegovini biti umjereno do pretežno oblačno i nestabilno vrijeme. Prije podne – kiša, pljuskovi i grmljavina se očekuju u južnim i jugozapadnim područjima, a tokom dana i u ostalim dijelovima.

Lokalno uz kišu moguća je i pojava grada. Intenzivnije padaline se očekuju na jugu i jugozapadu. Vjetar slab većinom južnog smjera. U poslijepodnevnim i večernjim satima vjetar mijenja smjer na sjever. Jutarnja temperatura zraka većinom između 12 i 18, na jugu zemlje do 21, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 24 i 30 stupnjeva.

Oglasi
LM