viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 29.10.23 @ 19:40
OGLAS

Meteorolozi su objavili izglede vremenskih prilika sudeći prema kojima ćemo listopad ispratiti, a studeni dočekati sa natprosječnim temperaturama za ovo doba godine.

Naime, meteorolozi nas upozoravaju da se nećemo “tako lako” riješiti južine.

OGLAS

Do kraja listopada i dalje će biti neobično toplo, a uz južinu započet će i 11. mjesec u godini. Međutim, prognozira se, također, i dosta kiše i vjetra u narednom periodu.

OGLAS

Ono što u našoj zemlji diktira ovakve vremenske prilike jeste prodor hladne zračne mase u drugim krajevima planete.

OGLAS

,,Ovih dana veći dio SAD očekuje prodor veoma hladne zračne mase. Hladni zrak u dodiru sa toplim Atlantikom reagirat će stvaranjem serije dubokih ciklona koje bi se u jakoj zonalnoj struji premještale prema Europi. Obzirom da će se naš dio Europe nalaziti na prednjoj strani tih ciklona za očekivati je nastavak južine uz neuobičajeno visoke temperature. Dok sjeverni dio Europe očekuje hladno vrijeme. U svakom slučaju veći dio Europe bit će na udaru promjenjivog vremena uz česte padaline i vjetar”, prognoza je meteorologa sa Facebook stranice BHMeteo.

Iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda za ponedjeljak su najavili sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab do umjeren južni i jugoistočni. Jutarnja temperatura zraka od osam do 14, a dnevna od 18 do 24, u sjevernim područjima Bosne do 26.

OGLAS
OGLAS
Oglasi
LM