viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 14.03.24 @ 08:17

Kolnik je ovoga jutra pretežno suh i mjestimično vlažan, a iz BIHAMK-a skreću pažnju na učestale odrone zemlje ili kamenja.

Izdvajaju magistralne putove: Bihać-Srbljani-Bosanska Krupa, Jajce-Banja Luka, Turbe-Karanovac, Novi Travnik-Bugojno, Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje, Kladanj-Živinice-Šićki Brod, Višegrad-Vardište, Foča-Gacko i Sarajevo-Foča-GP Hum. 

OGLAS

U toku su radovi na rušenju tunelske cijevi na dionici magistralnog puta Dobro Polje-Miljevina, zbog čega je promet na ovoj dionici obustavljen. Predviđeno je da radovi traju do kraja ovog mjeseca, a za to vrijeme putnička i teretna vozila do 20 tona koriste alternativni pravac Trnovo-Grebak-Ustikolina-Foča. Putnička vozila, kao i teretna vozila do 12 tona mogu koristiti i pravac Sarajevo- Rogatica- Ustiprača- Goražde-Foča.

OGLAS

Zbog oštećenja mosta na magistralnom putu Rogatica-Ustiprača vozila do 12 tona ukupne dozvoljene mase prometuju jednom trakom, dok je za vozila preko 12 tona promet obustavljen. Za danas je najavljen početak radova na dionici magistralnog puta M-17 Žepče-Zenica, zbog čega će se svakodnevno u vremenu od 07 do 18 sati prometovati naizmjeničnim propuštanjem vozila. Na dionici Ključ-Sanski Most zbog radova na mostu na ulazu u Sanski Most, kod Vodenog parka, promet je obustavljen i preusmjeren na obilaznicu.

OGLAS

U toku su radovi na ulazu u Neum (Stolac-Neum) zbog čega je promet obustavljen i preusmjeren na postojeću obilaznicu (Dubrovačka ulica). Sanacijski radovi izvode se i na magistralnim putovima: Čevljanovići-Nišići, Grude-Vitina i Rača-Bijeljina, kao i na ulazu u Bosansku Gradišku, a na mjestima izvođenja radova prometuje se usporeno, jednom trakom. Na graničnim prijelazima promet putničkih vozila protiče uz kraća zadržavanja.

Oglasi
LM