viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 31.08.23 @ 07:49
OGLAS

Magla u jutarnjim satima smanjuje vidljivost na pojedinim dionicama u kotlinama i uz riječne tokove. Prometuje se po mjestimično vlažnom kolniku, a upozoravamo i na moguće odrone. Savjetujemo oprezniju vožnju, prilagođenu trenutnim uvjetima i stanju na putovima, navode iz BIHAMK-a.

Zbog radova na polaganju završnog sloja asfalta na magistralnom putu Stolac-Ljubinje (na dionici Žegulja-Ljubinje), obustavlja se promet svakodnevno u vremenu od 08 do 15 sati. Za vrijeme obustave alternativni pravac je Stolac-Berkovići-Bileća-Trebinje i obratno.

OGLAS

Na dionici regionalnog puta Brčko-Cerik (Bukvičko brdo) promet je i dalje obustavljen zbog radova i preusmjeren na alternativne pravce (M-1.8 Cerik-Lončari-Brčko, za putnička vozila Donja Skakava-Ulice-Vitanovići).

OGLAS

Danas i sutra, u vremenu od 08 do 17 sati obustavit će se promet na regionalnom putu Krupac-Igman (na dijelu od Krupca do priključka za Trnovo, Dejčiće, Pendićiće i Lediće).

OGLAS

Danas će, u vremenu od 07 do 17 sati, zbog polaganja završnog sloja asfalta za promet biti zatvoren i regionalni put Zenica-Lašva (u naselju Janjići).

Zbog sanacijskih radova na raskrsnici kod mjesta Rudanka, usporeno se prometuje magistralnim putom Doboj-Rudanka-Johovac i regionalnim putom Razboj-Rudanka.

U toku su radovi na magistralnom putu M-5 u Sarajevu (tranzit, od kružnog toka u Hrasnom do skretanja za Vraca), zbog čega se svakog dana (osim nedjelje) u vremenu od 07 do 16:30 sati prometuje usporeno, jednom trakom.

Sporije zbog radova tokom dana prometuje se i na magistralnim putovima: Bugojno-Kupres, Ripač-Dubovsko, Vitez-Nević Polje, Livno-Kamensko i Semizovac-Olovo, kao i na ulazu u Bugojno (iz smjera Rostova), Kladanj (iz smjera Olova), Stolac i Hadžiće.

Zbog slijeganja ceste na ulazu u Vinac iz smjera Donjeg Vakufa (M-5/16 Donji Vakuf-Jajce) u funkciji je samo jedna traka, a brzina je ograničena na 20 km/h.

Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja za putnička vozila.

OGLAS
OGLAS
Oglasi
LM