viteski_logo_white
Osmrtnice
Search
Close this search box.
Vrijeme objave: 26.07.23 @ 08:35

Nevrijeme praćeno jakom kišom, udarima vjetra i grmljavinom jutros oko 4 sata pogodilo je dijelove naše zemlje nakon čega je uslijedilo pravo osvježenje koje su građani priželjkivali danima.

Prema mjerenjima FHMZ-a najhladnije je bilo na Bjelašnici gdje je izmjereno 14 stupnjeva, a najtoplije u Mostaru gdje je bilo čak 28. U Neumu je 27, Širokom Brijegu 23, Zenici 22, Tuzli 18.

Danas će u BiH biti pretežno oblačno i nestabilno vrijeme sa lokalnim pljuskovima praćenim grmljavinom, a izgledni su i obilniji pljuskovi.

Mada će preovladavati nestabilne vremenske prilike uz povećanu naoblaku i kišu, osvježenje u vidu osjetno nižih temperatura zraka pozitivno će djelovati na većinu populacije. Tegobe kod meteoropata i kroničnih bolesnika neće biti suviše jake. Pri tome je, zbog nagle promjene biometeoroloških prilika, ipak poželjno biti oprezniji prilikom boravka na otvorenom, te ne pretjerivati sa aktivnostima.

Najviše sunčanog vremena bit će na jugu zemlje. Puhat će slab vjetar do umjerene jačine. U Bosni vjetar sjevernog smjera, a u Hercegovini jugozapadnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 13 i 18°C, na jugu zemlje do 24°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 19 i 25°C, na jugu zemlje od 28 do 32°C.

Oglasi
LM