spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Jutros u BiH pretežno suh i mjestimično vlažan kolnik, ponegdje smanjena vidljivost zbog magle

- Oglasi -

U većem dijelu Bosne i Hercegovine prometuje se po pretežno suhom i mjestimično vlažnom kolniku, uz pojačan promet vozila u blizini gradskih centara. Na pojedinim dionicama u kotlinama i uz riječne tokove moguća je smanjena vidljivost zbog magle. Zbog učestalih odrona skrećemo pažnju na puteve: Jablanica-Mostar-Doljani, Stolac-Neum, Buna-Masline, Banja Luka-Teslić, Dobro Polje-Miljevina-Brod na Drini, Mrkonjić Grad-Crna Rijeka i Turbe-Skender Vakuf-Karanovac. Vozači se savjetuju da, bez obzira na vremenske i prometne uvjete, voze maksimalno oprezno i da obvezno drže odstojanje između vozila, priopćeno je iz BIHAMK-a.

- Oglasi -

Zbog održavanja biciklističke trke, danas će u vremenu od 10:45 do 14 sati dolaziti do povremene obustave prometa na putnim pravcima: Bijeljina-Zvornik, Donje Caparde-Karakaj i Donje Caparde-Šekovići-Vlasenica.

Sporije zbog radova tokom dana prometuje se na putnim pravcima: Jablanica-Mostar (u Donjoj Jablanici), Čevljanovići-Nišići, kao i na raskrsnici Gornja Kalesija-Sapna.

- Oglasi -

Zbog većeg klizišta na magistralnom putu Foča-Goražde (kod mjesta Filipovići), prometuje se otežano, jednom trakom.

Na dionici regionalnog puta od mjesta Ravno prema magistralnom putu M-6 (Ljubinje-Trebinje) promet je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Zbog sanacijskih radova zatvoren je most na ulazu u Nemilu (spoj M-17 sa R-473). Vozila prometuju preko raskrsnice u Topčić Polju.

Na graničnim prijelazima promet putničkih vozila protiče uz kraća zadržavanja.

- Oglasi -

NAJNOVIJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen.