viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 24.03.24 @ 07:12
OGLAS

Jutros se u većem dijelu Bosne i Hercegovine prometuje po mokrom kolniku, uz slabiju frekvenciju vozila. Apeliramo na vozače da na svim putnim pravcima voze maksimalno oprezno i da drže odstojanje između vozila. Izbjegavajte rizična preticanja i obavezno koristite sigurnosni pojas. Molimo i ostale sudionike u prometu da poštuju prometne propise, priopćeno je iz BIHAMK-a.

U toku su radovi na rušenju tunelske cijevi na dionici magistralnog puta Dobro Polje-Miljevina, zbog čega je promet na ovoj dionici obustavljen. Predviđeno je da radovi traju do kraja ovog mjeseca, a za to vrijeme putnička i teretna vozila do 20 tona koriste alternativni pravac Trnovo-Grebak-Ustikolina-Foča. Putnička vozila, kao i teretna vozila do 12 tona mogu koristiti i pravac Sarajevo- Rogatica- Ustiprača- Goražde-Foča.

OGLAS

Zbog oštećenja mosta na magistralnom putu Rogatica-Ustiprača vozila do 12 tona ukupne dozvoljene mase prometuju jednom trakom, dok je za vozila preko 12 tona promet obustavljen. Na dionici Ključ-Sanski Most zbog radova na mostu na ulazu u Sanski Most, kod Vodenog parka, promet je obustavljen i preusmjeren na obilaznicu. U toku su radovi na ulazu u Neum (Stolac-Neum) zbog čega je promet obustavljen i preusmjeren na postojeću obilaznicu (Dubrovačka ulica). U toku su radovi na dionici magistralnog puta M-17 Jablanica-Potoci (u Donjoj Jablanici) zbog čega je promet reguliran semaforima, uz naizmjenično propuštanje vozila. Radovi se izvode i na magistralnim putovima: Žepče-Zenica, Tarčin-Raštelica, Čevljanovići-Nišići, Grude-Vitina, Bijeljina-Rača, na sjevernom ulazu u Mostar, kao i na kružnom toku na ulazu u Bosansku Gradišku. Na mjestima izvođenja radova prometuje se usporeno.

OGLAS

Od jutros u 03:30 sati granični prijelaz Bosanska Gradiška ponovno je otvoren za promet. Nema dužih zadržavanja u prometu putničkih vozila na svim graničnim prijelazima.

OGLAS
OGLAS
OGLAS
Oglasi
LM