viteski.ba logo
Zrak u vitezu
Vrijeme objave: 01.11.23 @ 07:43

Prometuje se po suhim ili djelomično vlažnim i skliskim kolnicima. Magla smanjuje vidljivost mjestimice na dionicama cesta uz riječne tokove i u kotlinama. Dionicama cesta koje prolaze usjecima upozoravamo na moguće odrone kamenja i zemlje na kolnik. Vozačima savjetujemo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama. Na dionicama cesta gdje su u tijeku radovi mogući su zastoji i vožnja u koloni. Zbog klizišta promet je potpuno obustavljen na dionici Razboj – Rudanka, na lokaciji prijevoja Ljeskove vode. Zbog bojevog gađanja na vojnom poligonu Manjača promet će biti obustavljen na R-411 Han Kola – Stričići danas i sutra u vremenu od 10:00 do 18:00 sati. Zbog izvođenja radova zatvoren je most na ulazu u Nemilu (spoj M-17 sa R-473). Za vrijeme radova, promet se preusmjerava na raskrižje u Topčić Polju. Zbog radova na dionici M-17 Stup – Blažuj (most na Ilidži), promet je obustavljen i preusmjeren kroz naselje Lužani. Na dionici M-14.1 Gradiška – Dubica (na ulazu u Orahovu), zbog aktiviranja klizišta promet se odvija usporeno. Na dionici M-18 Brod na Drini – Šćepan Polje (granica BiH/CG) zabrana je prometa za teretna vozila, dok osobna vozila prometuju otežano.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sporije odvijanje prometa zbog radova očekivati je na:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– M-4 Tuzla – Kalesija,

– M-5 Vitez – Nova Bila, Kiseljak – Busovača (Bilalovac),

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– M-14.1 Bijeljina – Šepak (Pilica),

– M-16 Livno – Šujica,

– M-17 Konjic – Jablanica (Lendava),

– M-18 Semizovac – Olovo (Čevljanovići – Nišići), Olovo – Kladanj,

– R-428 Ravno – raskrižje M-6 (Ljubinje – Trebinje).

Zbog klizišta na dionici M-20 Foča – Goražde (kod mjesta Filipovići), promet se odvija usporeno jednim prometnim trakom naizmjenično. Zbog oštećenog mosta na dionici Rudo – GP Uvac, zabranjen je promet za teretna vozila maksimalnog osovinskog opterećenja preko 10 tona po osovini, dok je za ostala vozila brzina kretanja na mostu ograničena na 20 km/h.

Povodom blagdana Svih Svetih, večeras do ponoći zabrana je prijevoza eksplozivnih materija na području FBiH. Pojačan je izlaz osobnih vozila na graničnom prijelazu Velika Kladuša. Na ostalim graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja. Obustavljen je promet za teretna motorna vozila i autobuse na graničnom prijelazu Brčko – Gunja. Sukladno zakonskim odredbama, od danas 01.11. do 01.04. iduće godine na cestama u BIH, sva motorna vozila moraju posjedovati zimsku opremu.

Oglasi
LM