spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Kraj je radnog tjedna, na bh. putovima se očekuje pojačan promet

- Oglasi -

Na pojedinim dionicama u kotlinama i uz riječne tokove vidljivost je u jutarnjim satima smanjena zbog magle. Apeliramo na vozače da voze opreznije i da poštuju sve prometne propise, priopćeno je iz BIHAMK-a.

- Oglasi -

Kraj je radnog tjedna, tako da očekuju pojačan promet vozila, kako na putovima u Bosni i Hercegovini, tako i na graničnim prijelazima. Vozače teretnih vozila mole da se nakratko isključe iz prometa kada iza sebe primjete dugu kolonu vozila, kako bi se izbjegla rizična preticanja.

Brojne su dionice sa aktualnim radovima, tako da preporučuju vozačima da planiraju svoje putovanje u skladu sa očekivanim zastojima.

- Oglasi -

Zbog radova na dionici regionalnog puta Brčko-Cerik (Bukvičko brdo) promet je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce (M-1.8 Cerik-Lončari-Brčko, za putnička vozila Donja Skakava-Ulice-Vitanovići).

Sporije zbog radova tokom dana prometuje se na magistralnim putovima: Ripač- Dubovsko, Bihać-Kamenica i Kiseljak-Busovača, kao i na ulazu u Bugojno (iz smjera Rostova), Kladanj (iz smjera Olova) i Hadžiće.

Zbog slijeganja ceste na ulazu u Vinac iz smjera Donjeg Vakufa (M-5/16 Donji Vakuf-Jajce) u funkciji je samo jedna traka, a brzina je ograničena na 20 km/h.

Na graničnim prijelazima zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta.

- Oglasi -

NAJNOVIJE OBJAVE