viteski.ba logo
Zrak u vitezu
Vrijeme objave: 03.10.23 @ 10:59

Federalni meteorolog Bakir Krajinović objavio je srednjoročnu prognozu s vremenskim izgledima kakvi nas očekuje u sljedećih 15 dana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema riječima Krajinovića, do 13. listopada u Bosni i Hercegovini se očekuje stabilno vrijeme.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prostrano polje povišenog zračnog tlaka i dalje određuje vremenske prilike u našoj zemlji. Tijekom jutra, u Bosni po kotlinama duž riječnih tokova moguća je pojava kratkotrajne magle, danju sunčano s natprosječno visokim temperaturama zraka.

Od 14. do 17. listopada, prema raspoloživim podacima, očekuje se promjena vremena praćena čestim padalinama i nešto nižim temperaturama zraka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Temperaturni režim uvjetovan stabilnim i sunčanim vremenom i dalje će pozitivno odstupati od prosječnih listopadskih temperatura. Sljedećih 12 dana vrijednosti temperatura zraka na planinama i visoravnima, zapadne, jugozapadne, središnje i istočne Bosne, prognoziraju se od četiri do devet stupnjeva, u nižim, kotlinskim predjelima Bosne, od 10 do 15 stupnjeva Celzijusa, dok se u Hercegovini prognozira od 12 do 17 stupnjeva, prenosi Klix.ba.

Maksimalne dnevne temperature zraka u Bosni se očekuju od 18 do 24, na jugu zemlje do 29 stupnjeva.

Od 15. listopada u Bosni jutra svježa uz minimalne temperature od 5 do 10, u Hercegovini od 9 do 14, danju najviše temperature zraka u Bosni od 14 do 19, u Hercegovini od 20 do 25 stupnjeva.

Oglasi
LM