spot_img
spot_img
spot_img
Vitez
oblačno
2 ° C
2 °
2 °
94 %
0.9kmh
100 %
Uto
5 °
Sri
4 °
Čet
4 °
Pet
7 °
Sub
9 °

Na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove vidljivost smanjena zbog magle

- Oglasi -
- Oglasi -

Na pojedinim dionicama u kotlinama i uz riječne tokove i jezera vidljivost je smanjena zbog magle, a na tim dionicama i kolnici su vlažni. U tijeku su sanacijski radovi na dionici magistralnog puta M-18 Sarajevo-Vogošća u ulici Alipašina (od raskrižja za stadion “Asim Ferhatović Hase” do naselja Šip). Za vrijeme izvođenja radova, vozila iz pravca Sarajeva prometuju jednim trakom, dok su vozila iz pravca Vogošće preusmjerena na alternativni pravac (kroz ulicu Jukićeva). Na ovoj dionici dosta je usporeno prometovanje, posebno u jutarnjim i poslijepodnevnim satima. Na magistralnom putu Bihać-Bosanski Petrovac (dionici Ripač-Dubovsko), zbog izvođenja neophodnih radova danas se obustavlja promet u terminima od 13.00 do 14.00 sati i od 16.00 do 17.00 sati.

Za vrijeme obustava alternativni pravac je Bihać-Bosanska Krupa-Krnjeuša-Bosanski Petrovac. U ostalom periodu prometuje se usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila. Na magistralnom putu Žitomislići-Počitelj svaki dan osim nedjelje i blaghdana dolazi do obustava prometa od 09.00 do 12.15 sati i od 13.15 do 15.00 sati. Povremene polusatne obustave prometa zbog deminiranja terena aktualne su od 08.30 do 16.00 sati na magistralnom putu Srebrenik-Orašje, dionici Cerik-pijaca „Arizona“. Za vrijeme obustave u funkciji je alternativni pravac Cerik-Brčko-Orašje. Zbog sanacije magistralnog puta Nevesinje-Mostar, svakog dana (osim nedelje) od 08.00 do 17.00 sati obustavlja se promet na dijelu od Nevesinja do mjesta Velagić. Za vrijeme obustave promet se preusmjerava alternativnim pravcima Nevesinje-Zijemlje-Ruišta-Mostar ili Nevesinje-Berkovići-Stolac-Mostar. Na magistralnom putu Tarčin-Bradina zbog sanacijskih radova obustavljen je promet i preusmjeren na vozne trakove novoizgrađene poddionice autoputa Tarčin-Ivan u oba smjera, bez naplate cestarine od Vlakova do Bradine. Mole se vozači da budu oprezni, posebno prilikom prolaska kroz naplatne kućice.

- Oglasi -

Zbog izvođenja radova na izgradnji obilaznice Donji Vakuf, promet je obustavljen na raskrižju magistralnih puteva (M-5 i M-16) u Donjem Vakufu i preusmjeren na privremenu obilaznicu. Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tijekom dana prometuje se naizmjenično, jednim trakom, dok se u noćnim satima (22-06 sati) promet obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela. Zbog radova na ugradnji opreme u tunelu Ormanica na dionici Srebrenik-Orašje u vremenu od 08.00 do 16.00 sati, prometuje se naizmjenično, jednim trakom. Radovi na ugradnji opreme izvode se i u tunelu Crnaja na dionici Konjic-Jablanica, gdje se jednim trakom, naizmjenično, prometuje u noćnim satima od 22.00 do 07.00 sati. Zbog aktualnih radova izdvaja se autoput A-1 dionica Zenica sjever-Zenica jug. Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja, saopćeno je iz BIHAMK-a.

- Oglasi -
spot_imgspot_img
spot_img

NAJNOVIJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen.