viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 25.06.23 @ 07:55
OGLAS

Slabija frekvencija vozila i povremena kiša u središnjim i istočnim krajevima zemlje, karakterizira jutros prometnu situaciju u Bosni i Hercegovini. Na dionicama u višim planinskim predjelima u jutarnjim satima ima magle i niske oblačnosti, pa je vidljivost mjestimično smanjena. Molimo sve sudionike u prometu da budu maksimalno oprezni i da poštuju prometne propise. Ako putujete na duže relacije pravite češće pauze, poručuju jutros iz BIHAMK-a.

Zbog izvođenja sanacijskih radova na mostu Gorica, za promet je zatvorena lijeva cijev tunela 1. mart na dionici autoputa A-1 Zenica-Sarajevo, a vozila prometuju dvosmjerno kroz desnu tunelsku cijev.

OGLAS

Radovi na dionicama

Zbog radova na mostu na Ilidži (M-17 Stup-Blažuj), svakim danom (osim nedjelje) u vremenu od 06 do 15:00 sati, promet se obustavlja i preusmjerava na alternativne pravce. Od 15 sati do 6 sati ujutro na mjestu radova promet se iz smjera Blažuja preusmjerava kroz naselje Lužani, dok se iz smjera Ilidže prometuje preko mosta (u funkciji je jedna traka na mostu).

OGLAS

Sporije zbog radova tokom dana prometuje se na magistralnim putevima: Srbljani-Bosanska Krupa, Lašva-Kaonik, Travnik-Vitez, Šićki Brod-Lukavac, Bijeljina-Šepak, Čitluk-Ljubuški, Bihać-Kamenica, Livno-Šuica i Ripač-Dubovsko, kao i na ulazu u Bugojno (iz smjera Rostova).

OGLAS

Zbog slijeganja ceste na ulazu u Vinac iz smjera Donjeg Vakufa (M-5/16 Donji Vakuf-Jajce) u funkciji je samo jedna traka, a brzina je ograničena na 20 km/h.

Na dionici regionalnog puta od mjesta Ravno prema magistralnom putu Ljubinje-Trebinje (M-6) promet je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Granični prijelaz

Zbog sanacijskih radova zatvoren je most na ulazu u Nemilu (spoj M-17 sa R-473), a vozila prometuju preko raskrsnice u Topčić Polju.

Na graničnim prijelazima promet putničkih vozila za sada protiče uz kraća zadržavanja. 

Tokom dana očekujemo pojačan intezitet prometa na većini graničnih prijelaza. Granični prijelaz Krstac (putni pravac Gacko-Nikšić) je otvoren za međunarodni promet, kažu iz BIHAMK-a.

OGLAS
OGLAS
Oglasi
LM