viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 18.02.24 @ 09:22

U većem dijelu Bosne i Hercegovine jutros se vozi po mokrom ili vlažnom kolniku, uz uglavnom dobru vidljivost.

Slabije magle ima na putnim pravcima Ribnica-Banovići i Šićki Brod-Kladanj-Vlasenica. Frekvencija vozila je slabijeg inteziteta, ali u poslijepodnevnim i večernjim satima očekuje se pojačan intezitet prometa, posebno na prilazima gradskim centrima.

Oglas

Na brojnim dionicama povećana je opasnost od odrona kamenja na kolnik. BIHAMK apelira na vozače da voze maksimalno oprezno i da vožnju prilagode trenutnim uvjetima na putu. Obavezno koristite sigurnosni pojas i izbjegavajte rizična preticanja. Na dionici Ključ-Sanski Most zbog radova na mostu na ulazu u Sanski Most, kod Vodenog parka, promet je obustavljen i preusmjeren na obilaznicu.

U toku su radovi i na magistralnim putevima: Grude-Vitina, Čevljanovići-Nišići i Rača-Bijeljina, a na mjestima izvođenja radova prometuje se naizmjenično, jednom trakom. Zbog izvođenja radova na sanaciji magistralnog puta Bosanska Gradiška-Klašnice i izgradnje tri kružna toka na dionici Klašnice-Nova Topola izmijenjen je režim u peometovanju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na graničnom prijelazu Bosanska Gradiška pojačana je frekvencija putničkih vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine. Na ostalim graničnim prijelazima promet putničkih vozila protiče uz kraća zadržavanja.

Oglasi
LM