viteski.ba logo
Zrak u vitezu
Vrijeme objave: 17.11.23 @ 20:45

Pad temperature i kiša u nižim krajevima stvorili su uvjete za formiranje snježnog prekrivača u planinskim predjelima te se tako večeras snijeg zabijelio i na Jahorini i Bjelašnici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Druga polovina studenog u našoj zemlji često donese snježne padaline, no iako smo do sada imali priliku svjedočiti iznadprosječnim temperaturama sa manjom količinom padalina, zima već uveliko kuca na vrata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tome idu u prilog upravo današnje vremenske prilike.

Dok je u većem dijelu BiH danas puhao jak vjetar donoseći jaku kišu i pljuskove, lokalno sa grmljavinom, na planinama je to stvorilo uvjete za snježne pahulje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvo je danas u poslijepodnevnim satima snijeg pao na Vlašiću, dok se nešto kasnije zabijelio i na Jahorini i Bjelašnici

Međutim, padaline neće dugo potrajati. U toku noći očekuje se prestanak padalina uz djelomično razvedravanje sa zapada. Do jutarnjih sati subote mraz, najhladnije će biti na zapadu Bosne gdje će najprije i razvedriti. U toku subote na zapadu Bosne i u Hercegovini sunčano, a u ostatku zemlje umjereno do pretežno oblačno. U središnjoj i istočnoj Bosni uz lokalno slabe padaline na granici kiše i snijega.

U večernjim satima subote i u noći na nedjelju (19.11.) postupno će se razvedriti posvuda. Vjetar će oslabiti, pa će nedjeljno jutro donijeti posvuda nešto jači mraz i minuse. U nedjelju ujutro većinom između -5 i 0°C, na jugu malo iznad nule.

U nedjelju tokom dana pretežno sunčano vrijeme, s tim da će od sredine dana i poslijepodne dolaziti do porasta oblačnosti koji neće donositi padaline. Nešto ugodnije temperature danju, dnevni maksimumi između 8 i 15°C.

Oglasi
LM