viteski.ba logo
Zrak u vitezu
Vrijeme objave: 06.11.23 @ 08:25

Početak je novog radnog tjedna pa se tokom dana očekuje pojačana frekvencija prometa. Uvjeti za vožnju jutros su povoljni u većem dijelu zemlje, prometuje se po suhom ili vlažnom kolniku, uz uglavnom dobru vidljivost. Ipak, vozače molimo da voze maksimalno oprezno i da vožnju prilagode trenutnim uvjetima na putu. Držite odstojanje između vozila i obvezno koristite sigurnosni pojas, priopćeno je iz BIHAMK-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na dionici magistralnog puta Konjic-Jablanica izvode se radovi u mjestu Lendava, zbog čega je svakim danom, od 07:30 do 16 sati, promet reguliran semaforima, uz naizmjenično propuštanje vozila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sanacijski radovi izvode se i na dvije lokacije magistralnog puta M-4. Radovi u Sižju (Lukavac-Gračanica) izvode se svakim danom u vremenu od 08 do 16 sati, uz reguliranje prometa semaforima. A na dionici Tuzla-Kalesija, radovi su u mjestu Miljanovci, pa se svakim danom (osim nedjelje) od 08 do 17 sati prometuje usporeno-jednom trakom.

Na magistralnom putu Semizovac-Olovo-Kladanj na nekoliko lokacija izvode se sanacijski radovi, pa se na tim dionicama prometuje usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog polaganja završnog sloja asfalta, od danas se, u vremenu od 08 do 18 sati, obustavlja promet na dionici regionalnog puta R-456 Priboj-Sapna (kroz mjesto Rastošnica). Za vrijeme obustave u funkciji će biti alternativni pravac Sapna-Kalesija-Tuzla-Priboj.

Na graničnim prijelazima promet putničkih vozila protiče uz kraća zadržavanja.

Oglasi
LM