OGLAS
Vrijeme objave: 12.06.23 @ 11:09
OGLAS

Federalni hidrometeorološki zavod objavio je srednjoročnu prognozu za period od 12. do 27. lipnja ove godine. Kako su naveli, nestabilno vrijeme praćeno oborinama nastavlja se i tijekom narednih dana. Do petka umjerene oborine očekuju se na zapadu i jugozapadu zemlje. Na jugu i jugoistoku zemlje intenzivnije oborine izgledne samo u srijedu i četvrtak. U centralnim, sjevernim i istočnim predjelima Bosne nestabilan period nastavlja se do 19. lipnja sa velikom vjerojatnoćom za lokalne nepogode praćene obilnim oborinama jačeg intenziteta u srijedu i četvrtak.

OGLAS

Stabilniji period na zapadu, jugozapadu i jugu Bosne i Hercegovine očekuje se od 16., a u centralnim, sjevernim i istočnim predjelima stabilizacija se prognozira od 20. lipnja.

Narednih 10 dana vrijednosti temperatura zraka prognoziraju se oko ili nešto ispod referentnih za ovaj period godine. Na planinama i visoravnima, zapadne, jugozapadne, centralne i istočne Bosne, očekivane temperature zraka biće u rasponu od 7 do 12 °C, u nižim, kotlinskim predjelima Bosne te na planinskom sjeveru Hercegovine, od 11 do 16 °C, dok se u ostatku Hercegovine prognozira od 14 do 19 °C. Maksimalne dnevne temperature zraka u Bosni od 20 do 24, na jugu zemlje do 27 °C.

OGLAS

Od 22. lipnja izgledan je blagi porast vrijednosti temperatura zraka. Tijekom jutra u Bosni očekivane temperature kretat će se od 16 do 20, u Hercegovini od 18 do 22, danju u Bosni do 31, u Hercegovini do 33 °C.

OGLAS
OGLAS
OGLAS
Oglasi
LM