spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Obustavljen promet na bh. prometnicama zbog izlijevanja vode na kolnik

- Oglasi -

Zbog izlijevanja vode na kolnik obustavljen je promet na magistralnim putevima: Bihać-Srbljani (Kostela), Bihać-Kamenica i Bosanska Otoka-Bužim.

- Oglasi -

Na magistralnom putu Bosanska Dubica-Bosanska Kostajnica (u mjestu Špilja) obustavljen je promet putničkih vozila, dok teretna vozila prometuju otežano. Zbog izlijevanja vode na kolnik ponovo je u prekidu odvijanje prometa na dionici regionalnog puta Blagaj Japra-Budimlić Japra (u mjestu Suhača).

Otežano je prometovanje na putevima na širem području Kulen Vakufa, kao i na regionalnom putu Razboj-Rudanka, na lokalitetu prevoja Ljeskove vode.

- Oglasi -

I na ostalim putnim pravcima u zapadnoj i sjeverozapadnoj Bosni upozoravamo na vodu na kolniku, opasnost od novih klizišta i učestale odrone kamenja na kolnik, piše BIHAMK.

Apeliraju na vozače da na svim putnim pravcima voze maksimalno oprezno i da vožnju prilagode trenutnim uvjetima i stanju na putevima. Držite odstojanje između vozila i izbjegavajte rizična preticanja.

Zbog redovnog servisiranja tunela Grab, 25.Novembar i Vis za promet je zatvorena dionica autoputa A-1 smjer Tarčin-Lepenica. Prometuje se dvosmjerno, desnom stranom autoputa, uz postavljenu privremenu prometnu signalizaciju.

Zbog izvođenja sanacijskih radova na mostu Gorica, za promet je zatvorena desna cijev tunela 1. mart u smjeru Zenica-Sarajevo, a vozila prometuju dvosmjerno kroz lijevu tunelsku cijev.

Sporije zbog radova tokom dana prometuje se na magistralnim putevima Jablanica-Mostar i  Čevljanovići-Nišići.

Na dionici regionalnog puta od mjesta Ravno prema magistralnom putu Ljubinje-Trebinje (M-6) promet je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Zbog sanacijskih radova zatvoren je most na ulazu u Nemilu (spoj M-17 sa R-473), a vozila prometuju preko raskrsnice u Topčić Polju.

Na graničnim prijelazima promet putničkih vozila protiče uz obavezna kratkotrajna zadržavanja.

- Oglasi -

NAJNOVIJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen.