viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 05.05.24 @ 10:33
OGLAS

Jutarnja magla smanjuje vidljivost na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove. Frekvencija prometa je slabijeg inteziteta, ali tokom dana, očekujemo pojačan intezitet vozila, naročito na prilazima većim gradskim središtima. Posebno izdvajamo ulaze u Sarajevo (naplatne kućice, isključenje sa autoputa, kao i Vogošćansku petlju), priopćeno je iz BIHAMK-a.

Vozače savjetuju da voze maksimalno oprezno, da drže odstojanje između vozila i da obavezno koriste sigurnosni pojas. Vozače teretnih vozila mole da, kada iza sebe primjete dugu kolonu putničkih vozila, nakratko se isključe iz prometa kako bi se izbjegla rizična preticanja. Na magistralnom putu Ključ-Sanski Most (na ulazu u Sanski Most) promet je obustavljen i preusmjeren na obilaznicu. Zbog oštećenja mosta na magistralnom putu Rogatica-Ustiprača vozila do 30 tona prometuju jednom trakom, uz ograničenje brzine na 30 km/h, dok je za vozila preko 30 tona promet obustavljen.

OGLAS

U toku su sanacijski radovi na magistralnim putovima: Tarčin-Konjic, Tuzla-Kalesija (u naselju Miljanovci), Kladanj- Vlasenica (Gojsalići), Jelah-Doboj (Karuše), Dobro Polje-Miljevina, Jablanica-Potoci (u Donjoj Jablanici), Bijeljina-Rača, Čevljanovići-Nišići, na kružnom toku na ulazu u Bosansku Gradišku, kao i u Sarajevu (na tranzitu, od Bistrika prema Vracama). Na mjestima izvođenja radova prometuje se usporeno. Na graničnom prijelazu Velika Kladuša duga je kolona putničkih vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine. Na ostalim graničnim prijelazima promet putničkih vozila za sada protiče uz zadržavanja do 30 minuta.

OGLAS

Zabranjen je promet za vozila preko 5 tona najveće dozvoljene mase na graničnom prijelazu Karakaj (kod Zvornika). Teretna vozila preko 5 t preusmjeravaju se na granične prijelaze Bratunac ili Rača, dok autobusi mogu koristiti GP Šepak. Povodom pravoslavnog Vaskrsa, večeras do ponoći zabranjen je prijevoz eksplozivnih materija u Bosni i Hercegovini.

OGLAS
OGLAS
OGLAS
Oglasi
LM