viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 28.03.24 @ 07:34
OGLAS

Zbog prometne nesreće otežano, jednom trakom, prometuje se na magistralnom putu Tuzla- Srebrenik, u mjestu Dobrnja.

Za danas je najavljen nastavak radova na magistralnom putu Nemila-Topčić Polje, a potpuna obustava prometa bit će na snazi od 07:00 sati. Vozila se za vrijeme obustave preusmjeravaju starim putem kroz Topčić Polje.

OGLAS

U toku su radovi na rušenju tunelske cijevi na dionici magistralnog puta Dobro Polje-Miljevina, zbog čega je promet na ovoj dionici obustavljen. Predviđeno je da radovi traju do kraja ovog mjeseca, a za to vrijeme putnička i teretna vozila do 20 tona koriste alternativni pravac Trnovo-Grebak-Ustikolina-Foča. Putnička vozila, kao i teretna vozila do 12 tona mogu koristiti i pravac Sarajevo- Rogatica- Ustiprača- Goražde-Foča.

OGLAS

Zbog oštećenja mosta na magistralnom putu Rogatica-Ustiprača vozila do 12 tona ukupne dozvoljene mase prometuju jednom trakom, dok je za vozila preko 12 tona promet obustavljen. Na dionici Ključ-Sanski Most zbog radova na mostu na ulazu u Sanski Most, kod Vodenog parka, promet je obustavljen i preusmjeren na zaobilaznicu. U toku su radovi na ulazu u Neum (Stolac-Neum) zbog čega je promet obustavljen i preusmjeren na postojeću obilaznicu (Dubrovačka ulica).

OGLAS

Sanacijski radovi izvode se i na magistralnim putovima: Jablanica-Potoci (u Donjoj Jablanici), Čevljanovići-Nišići, Grude-Vitina, Rača-Bijeljina, na sjevernom ulazu u Mostar, kao i na ulazu u Bosansku Gradišku. Na mjestima izvođenja radova prometuje se usporeno, jednom trakom.

Iz IC BiHAMK-a apeliraju na vozače da na svim putnim pravcima voze maksimalno oprezno, da drže odstojanje između vozila i izbjegavaju rizična preticanja te i ostale sudionike u prometu da poštuju prometne propise.

OGLAS
OGLAS
Oglasi
LM