viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 19.02.24 @ 09:00

Druga polovina veljače, prema trenutnim prognoznim modelima, donijet će nestabilno vrijeme sa jakom južinom koja će dalje uvjetovati padaline širom Bosne i Hercegovine.

Prema prognozama meteorologa sa BHMeteo.ba, u nastavku veljače očekuju nas izrazito nestabilne vremenske prilike. Krajem mjeseca naši krajevi naći će se na “sudaru” tople zračne mase koja bi nadirala sa Sredozemlja i hladnijeg zraka sa sjeverozapada kontinenta.

OGLAS

,,Pod takvim okolnostima prema kraju mjeseca treba očekivati česte padaline, ali i ponovno jak do na udare olujan vjetar širom naše zemlje. Dominantno bi to bila južina uz kišu, koja bi u Hercegovini i zapadu Bosne bila obilna”, najavljuju meteorolozi.

OGLAS

Takve vremenske prilike će na vrhovima najviših planina donijeti povremeno obilan snijeg, dok se u nizinama njegova pojava i dalje ne očekuje, barem do pred sami kraj mjeseca.

OGLAS

Što se tiče prognoze za ovaj tjedan, ponedjeljak će započeti uz pretežno sunčano vrijeme, ali će se tokom dana postupno naoblačiti, najprije u Krajini, a do kraja dana i u ostalim područjima. Lokalno će pasti i malo kiše, ponajprije u Bosni, nešto manje kiše bit će u Hercegovini. Ujutru prohladno uz lokalno slab mraz, a danju ugodnije temperature nalik današnjim.

U utorak i srijedu bit će nakratko malo svježije vrijeme uz sjeverac i buru. Većinom oblačno, a treba se pripremiti za lokalno pljuskove nalik babinim hukama, također najavljuju meteorolozi sa BHMeteo.ba. U nizinama će biti kiša, a u višim područjima malo snijega. Padaline većinom u Bosni, dok bi se u većem dijelu Hercegovine zadržalo suho vrijeme.

Od četvrtka, 22. veljače vremenske prilike u BiH diktirat će južina uz jačanje južnog vjetra koji bi prema kraju tjedna ponovno bio jak, lokalno i olujan. Hercegovina i zapadni dijelovi Bosne idu pod povremeno obilnu kišu. Na vrhovima najviših planina povremeno jači snijeg, ali za sada bez njegove pojave u nizinama.

Oglasi
LM