spot_img
spot_img
spot_img
Vitez
oblačno
3.7 ° C
3.7 °
3.7 °
99 %
0.4kmh
100 %
Pet
8 °
Sub
10 °
Ned
9 °
Pon
13 °
Uto
11 °

Od ponedjeljka nove obustave prometa na magistralnoj cesti M17, trajat će dva mjeseca

- Oglasi -
- Oglasi -

Od ponedjeljka 3.10.2022. godine do 3.12.2022. godine periodično će se obustavljati promet na magistralnoj cesti M17, na dionici: 017 Buna – Tasovčići, na stacionaži km 13+550.

Obustava prometa (osim za vozila hitne pomoći, policije, vatrogasne službe, vozila oružanih snaga BiH, vozila na redovitom održavanju cesta i slično) bit će periodična, i to u vremenu od 9 do 12:15 sati i od 13:15 do 15 sati.

- Oglasi -

Nakon termina totalne obustave promet će se nastaviti odvijati naizmjenično, propuštanjem vozila jednom prometnom trakom, uz reguliranje prometa semaforima. Obustave na navedenom dijelu nisu planirane nedjeljom i praznicima, priopćeno je iz Autocesta FBiH.

- Oglasi -

Za vrijeme totalne obustave prometa sudionici u prometu mogu koristiti alternativne pravce:

M-6: dionica 003 Tasovčići-Masline koja se nastavlja na M-17.3: dionica 001 Buna-Masline

M-6: Tasovčići – Trebižat koja se nastavlja na R-425a: Trebižat – Tromeđa koja se nastavlja na M-17.4: Tromeđa – Mostar

M-6: Tasovčići – Domanovići koja se nastavlja na lokalnu cestu: Domanovići-Buna koja se nastavlja M- 17.3: Buna spoj s M-17.

Obustava prometa na spomenutoj dionici nužna je zbog izvođenja radova na izgradnji pristupne ceste s M17 na čvoru Počitelj, u okviru izgradnje autoceste na Koridoru Vc na poddionici Počitelj – Zvirovići.

Predmetna pristupna cesta jednim je dijelom položena na liticu koja prolazi iznad postojeće magistralne ceste M-17 na način da je horizontalna udaljenost vrlo mala uz znatnu visinsku razliku.

Zbog navedenog, na tom dijelu ceste nije moguće izvoditi radove na iskopima bez ugrožavanja sigurnosti odvijanja prometa na magistralnoj cesti M17, a zbog visokog rizika od pada kamenog materijala s mjesta izvođenja radova i nemogućnosti izgradnje bilo kakvih fizičkih barijera zbog specifičnosti same lokacije.

Autoceste FBiH detaljnom analizom prometnog opterećenja kroz određene periode dana utvrdile su termine zatvaranja ceste na način da se omogući nesmetan promet kada su vršni sati te su na taj način minimizirani negativni efekti istoga.

Iz Autocesta FBiH navode kako će se pratiti stvarno stanje prometa te će se po potrebi korigirati i prilagođavati periodi zatvaranja magistralne ceste M17 kako sigurnost prometa ne bi bila ugrožena.

- Oglasi -
spot_imgspot_img
spot_img

NAJNOVIJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen.