viteski_logo_white
Osmrtnice
Search
Close this search box.
Vrijeme objave: 23.06.23 @ 07:57

Zbog održavanja dvije vjerske manifestacije („Dani Ajvatovice“ i „Sveti Ivo“) danas i sutra će doći do zabrane prometovanja teretnih vozila i to danas u vremenu od 10 do 22 sata, a sutra od 6 do 16 sati na putnom pravcu Jajce-Crna Rijeka (u Podmilačju). Za vrijeme obustave teretna vozila će prometovati preko Mrkonjić Grada i Čađavice ili dionicom Turbe-Karanovac.

Potpuna obustava

Sutra (24.06.) od 17:30 do 18:30 sati doći će do poptpune obustave prometa na raskrižju ulica u Donjem Vakufu (ulice 14. rujan i 770 Sbbr). U dane 23., 24. i 25.06. zabranjuje se prijevoz eksplozivnih materija na području Srednjobosanske županije.

Zbog izvođenja sanacijskih radova na mostu Gorica, za promet je zatvorena lijeva cijev tunela 1. mart na dionici autoputa A-1 Zenica-Sarajevo, a vozila prometuju dvosmjerno kroz desnu tunelsku cijev.

Radovi u Sarajevu

Zbog radova na mostu na Ilidži (M-17 Stup-Blažuj), svakim danom (osim nedjelje) u vremenu od 6 do 15:00 sati, promet se obustavlja i preusmjerava na alternativne pravce. Od 15 sati do 6 sati ujutro na mjestu radova promet se iz smjera Blažuja preusmjerava kroz naselje Lužani, dok se iz smjera Ilidže prometuje preko mosta (u funkciji je jedna traka na mostu). Sporije zbog radova tijekom dana prometuje se na magistralnim putevima: Srbljani-Bosanska Krupa, Kiseljak-Gromiljak, Lašva-Kaonik, Travnik-Vitez, Šićki Brod-Lukavac, Bijeljina-Šepak, Čitluk-Ljubuški, Bihać-Kamenica i Ripač-Dubovsko, kao i na ulazu u Bugojno (iz smjera Rostova). Zbog slijeganja ceste na ulazu u Vinac iz smjera Donjeg Vakufa (M-5/16 Donji Vakuf-Jajce) u funkciji je samo jedna traka, a brzina je ograničena na 20 km/h.

Alternativni pravci

Na dionici regionalnog puta od mjesta Ravno prema magistralnom putu Ljubinje-Trebinje (M-6) promet je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce. Zbog sanacijskih radova zatvoren je most na ulazu u Nemilu (spoj M-17 sa R-473), a vozila prometuju preko raskrižja u Topčić Polju. Na graničnim prijelazima promet putničkih vozila protiče uz kraća zadržavanja. Granični prijelaz Krstac (putni pravac Gacko-Nikšić) je otvoren za međunarodni promet.

Oglasi
LM