viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 23.05.23 @ 10:13
OGLAS

Jutarnja magla smanjuje vidljivost na dionicama u višim planinskim predjelima, kao i ponegdje uz riječne tokove. Većina putnih pravaca u Bosni i Hercegovini je prohodna i prometuje se uz povoljne vremenske prilike. 

Tokom dana frekvencija vozila je pojačana, pa molimo vozače da budu maksimalno oprezni i da posebnu pažnju obrate na pješake, bicikliste i korisnike električnih romobila, kažu iz BIHAMK-a.

OGLAS

Sanacijski radovi

Zbog izvođenja sanacijskih radova na mostu Gorica, za promet je zatvorena desna cijev tunela 1. mart u smjeru Zenica-Sarajevo, a vozila prometuju dvosmjerno kroz lijevu tunelsku cijev.

OGLAS

Zbog slijeganja ceste na ulazu u Vinac iz smjera Jajca (M-5/16 Jajce-Donji Vakuf) u funkciji je samo jedna traka, brzina je ograničena na 20 km/h.

OGLAS

Nastavljaju se radovi na izgradnji trake za spora vozila na magistralnom putu M-5 Ripač-Dubovsko. Od 07 do 17 sati na mjestu radova vozila će prometovati naizmjenično, jednom trakom.

Sporije zbog radova tokom dana prometuje se na magistralnom putu Jablanica-Mostar (Donja Jablanica).

Zbog radova na mostu na Ilidži (M-17 Stup-Blažuj), promet se iz smjera Blažuja preusmjerava kroz naselje Lužani, dok se iz smjera Ilidže prometuje preko mosta (u funkciji je jedna traka na mostu).

Kraća zadržavanja 

Na dionici regionalnog puta od mjesta Ravno prema magistralnom putu Ljubinje-Trebinje (M-6) promet je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Zbog sanacijdkih radova zatvoren je most na ulazu u Nemilu (spoj M-17 sa R-473), a vozila prometuju preko raskrsnice u Topčić Polju.

Na graničnim prijelazima promet putničkih vozila protiče uz kraća zadržavanja.

OGLAS
OGLAS
Oglasi
LM