OGLAS
Vrijeme objave: 01.02.23 @ 20:39
OGLAS

Najnovija izvješća su razotkrila tri aplikacije koje su prevarile svoje korisnike i servirale im veliki broj reklama.

OGLAS

Svi želimo da pronađemo brz i lak način da zaradimo novac sa strane. Još ako takva zarada uključuje neku zdravu aktivnost, onda je u pitanju pun pogodak.

Međutim, rijetko kada se ispostavi da je nešto što na brz i jednostavan način donosi rezultate bude i istinito. Upravo to pokazuje izvješće proizvođača antivirusnog softvera Dr. Web.

OGLAS

U izvješću koji je objavio Dr. Web, kreator softvera za uklanjanje virusa, na Google Play trgovini postoje tri takve aplikacije koje su preuzete više od 20 milijuna puta:

OGLAS

1. Lucky Step-Walking Tracker – preko 10 milijuna preuzimanja

OGLAS

2. WalkingJoy – preko 5 milijuna preuzimanja

3. Lucky Habit: health tracker – preko 5 milijuna preuzimanja

Sve tri aplikacije funkcioniraju na istom principu – korisnicima daju virtualnu valutu nakon izvršenja određenih zadataka. To može biti prelazak određene distance, stjecanje zdravih navika ili nešto drugo, a te valute se kasnije mogu zamijeniti za pravi novac. Ukoliko korisnici ne žele da rade zadatke, imaju mogućnost da gledaju reklame.

Ali i nakon gledanja niza reklama, aplikacije prikazuju još reklama navodno da bi se “ubrzao” proces preuzimanja nagrada. Aplikacije ne verificiraju nijedan od podataka u vezi sa plaćanjem koje su dali korisnici, tako da su šanse da će oni nešto zaraditi od gledanja reklama veoma male.

Ukoliko imate neku od navedenih aplikacija na svom Android telefonu, odmah ih izbrišite i obvezno skeniratjte uređaj nekim antivirus programom kako biste izbjegli bilo kakve probleme, prenosi B 92.

OGLAS
OGLAS
Oglasi
LM