viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 29.03.24 @ 11:43
OGLAS

Ovog vikenda pomičemo kazaljke na satu. Sa subote na nedjelju prelazimo na ljetno računanje vremena, a kazaljke se pomiču s dva na tri sata, odnosno jedan sat unaprijed.

Ljetno računanje ove godine počinje 31. ožujka u dva sata ujutro. Tada će se kazaljke pomicati za jedan sat unaprijed pa će dva sata postati tri sata ujutro. Spavat ćemo jedan sat kraće. Podjelom na ljetno i zimsko računanje vremena, bolje se iskorištava prirodno sunčevo svjetlo i tako štedi energija.

OGLAS

Pomicanjem kazaljke pomiče se i vrijeme unutar kojeg će se električna energija obračunavati po višoj, odnosno nižoj tarifi. Do sada se električna energija obračunavala po višoj tarifi od 7 do 21 sat, a prelaskom na ljetno računanje vremena to će biti od 8 do 22 sata. Niža tarifa dosad je vrijedila od 21 sat do 7 sati ujutro, a sada će se obračunavati u razdoblju od 22 sata do 8 sati ujutro.

OGLAS

Takvo računanje vremena trajat će sve do 29. listopada kada će se kazaljke promicati za jedan sat unatrag pa će tri sata ujutro postati dva sata ujutro. Tada počinje zimsko računanje vremena.

OGLAS

OGLAS
OGLAS
Oglasi
LM