viteski.ba logo
Zrak u vitezu
Vrijeme objave: 09.12.23 @ 10:38

Pojačan je promet vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine na graničnom prijelazu Bosanska Gradiška. Na ostalim graničnim prijelazima za sada nema dužih zadržavanja za putnička vozila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodatne informacije iz BIHAMK-a, zbog niske temperature vozače upozoravaju na moguću poledicu na svim vlažnim lokalitetima, posebno na dionicama u planinskim predjelima, kao i na mostovima, vijaduktima i prilazima tunelima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upozoravaju i na učestale odrone na brojnim dionicama, kao i na smanjenu vidljivost zbog magle. Magla je jutros posebno izražena na širem području Gračanice, Tuzle i Bijeljine. 

Savjetuju oprezniju vožnju, prilagođenu trenutnim uvjetima i stanju na putovima. Ne krećite na put bez zimske opreme i izbjegavajte rizična preticanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog većeg odrona i dalje je obustavljen promet na magistralnom putu Jajce-Banja Luka, dionici Jajce-Crna Rijeka, a alternativni pravac je preko Mrkonjić Grada.

Zbog aktualnih radova izdvajaju magistralne putove: Jablanica-Mostar (most Begića i Begovića), Novi Travnik-Bugojno (Rostovo), Bilješevo-Lašva, Čevljanovići-Nišići i Ključ-Sanski Most (na ulazu u Sanski Most, kod Vodenog parka). Na mjestima izvođenja radova prometuje se naizmjenično, jednom trakom.

Oglasi
LM