spot_img
spot_img
spot_img
Vitez
oblačno
5.2 ° C
5.2 °
5.2 °
89 %
2kmh
100 %
Sub
5 °
Ned
5 °
Pon
7 °
Uto
6 °
Sri
4 °

Poziv na oprez: Večeras najavljene padaline, moguće izlijevanje i rijeke Lašve

- Oglasi -
- Oglasi -

Nadležne službe civilne zaštite treba da upozore stanovništvo koje živi na područjima uz rijeke, koje nemaju izgrađene zaštitne vodne objekte, da je opasno da prilaze obalama s obzirom na moguće povećanje vodostaja i brzina toka vode, navodi se u priopćenju

Na većini hidroloških stanica prognozira se blagi porast vodostaja na cijelom vodnom području rijeke Save u Federaciji BiH.

- Oglasi -

Prema prognozi hidrološkog stanja za naredna dva dana, bujični vodotoci na kojima može doći do značajnijeg povećanja vodostaja u ovom periodu su na području gornjeg toka rijeke Vrbas i gornjeg toka rijeke Lašve.

- Oglasi -

Obavještenje o prognozni izvanrednog hidrološkog stanja odnosi se na područje općina Jajce i Travnik, priopćeno je iz Agencije za vodno područje rijeke Save.

Iz ove agencije sugeriraju nadležnim institucijama da prate situaciju na terenu i postupaju u skladu s ovlaštenjima, a službama koje provode mjere i aktivnosti zaštite i spašavanja ljudi i materijalnih dobara preporučuju pojačan oprez.

,,Nadležne službe civilne zaštite treba da upozore stanovništvo koje živi na područjima uz rijeke, koje nemaju izgrađene zaštitne vodne objekte, da je opasno da prilaze obalama s obzirom na moguće povećanje vodostaja i brzina toka vode, te da ih pravovremeno obavijeste o uputama i smjernicama, kako bi stanovništvo bilo u mogućnosti (prije eventualne pojave poplava) provesti mjere samozaštite u cilju smanjena i preduprijeđenja eventualnih šteta”, navodi se u priopćenju.

- Oglasi -
spot_imgspot_img
spot_img

NAJNOVIJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen.