OGLAS
Vrijeme objave: 08.09.23 @ 08:14
OGLAS

Prema najavi meteorologa, oko 19. rujna je moguće malo izražajnije pogoršanje vremena

OGLAS

Narednih dana bit će stabilno, suho i relativno toplo vrijeme, dok je manje osvježenje uz prolaznu kišu moguće oko 14. rujna, objavio je srbijanski meteorolog Marko Ćubrilo na društvenim mrežama.

Kako je najavio, iza toga slijedi toplo, ali malo svježije vrijeme dok bi oko 19. rujna bilo moguće malo izražajnije pogoršanje.

OGLAS

,,Narednih dana uz dominaciju anticiklona, suho, stabilno i relativno toplo. Noći će većinom (osim uz obalu Jadrana) biti ugodne i svježe, dok će se dnevni maksimumi kretati of +26 do +30 stupnjeva Celzijusa, što je iznad prosjeka za ovaj dio godine.

OGLAS

Najtoplije bi trebalo biti oko naredne srijede kada bi ponegdje maksimum mogao biti i do +32 stupnja Celzijusa. Zatim je oko 14.09. uz prolazno naoblačenje moguća pojava pljuska, a trebalo bi i malo zasvježiti te bi se sredinom mjeseca maksimumi kretali od +23 do +28 stupnjeva Celzijusa.

OGLAS

Konkrentije pogoršanje i nešto osjetnije osvježenje su mogući poslije 18. rujna, ali u kojoj formi bi ta promjena bila trenutno nije moguće predvidjeti, prenosi Radiosarajevo.

Krajem ovog i početkom sljedećeg tjedna nad tropskim Atlantikom će se nalazit dva jaka uragana (tropska ciklona) od kojih će uragan “Li” biti kategorije 5, što je najviša moguća kategorizacija na Safir-Simpsonovoj skali. Taj uragan će najvjerojantnije imati prelazak na kopno negdje nad sjeveroistokom sjeverne Amerike i zatim će se kao transformiran u izvantropski sustav kretati ka Europi gde je trebao stići oko 13. rujna.

Ovako jak sustav će sigurno bitno utjecati na sinoptiku iznad Europe negdje oko 15.09. i to će izravno biti povezano sa snagom te očekivane promjene vremena. Narednih dana će proračuni za razdoblje nakon 15. rujna jako varirati sve dok ne bude bilo izvijesno kako će se ovaj sustav ponašati nakon 12.rujna”, naveo je Ćubrilo.

OGLAS
OGLAS
Oglasi
LM