spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Pravilnik o registraciji vozila stavljen van snage, ništa od stiker naljepnica s čipom

- Oglasi -

RFID stiker naljepnice s čipom neće zamijeniti dosadašnje sticker naljepnice, priopćeno je iz Ministarstva prometa i komunikacija BiH.

Zamjenik ministra komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine Nedžad Branković stavio je van snage Pravilnik o registraciji vozila objavljen 9. kolovoza 2022. godine u „Službenom glasniku Bosne i Hercegovine“, broj 53/22.Stupanjem na snagu Pravilnika o stavljanju van snage Pravilnika o registraciji vozila, postupak registracije motornih vozila obavljat će se na način i po postupku propisanom Pravilnikom o registraciji vozila („Službeni glasnik BiH“, br. 69/09, 29/20 i 9/21) te napominjemo da RFID stiker naljepnice s čipom neće zamijeniti dosadašnje sticker naljepnice, priopćeno je iz Ministarstva prometa i komunikacija BiH.

Podsjećamo, bivši ministar Vojin Mitrović je stavio na snagu od 9. rujna novi pravilnik o registraciji vozila prema kojem će se na automobilima koristiti novi RFID stickeri.Riječ je o skupoj tehnologiji uz pomoć koje je moguće daljinski pratiti lokaciju vozila i pravac kretanja, a u čipu stickera nalaze se brojni podaci o vlasniku vozila i samom vozilu. To je naišlo na negodovanje i postavljanje pitanja zakonitosti korištenja takvih stickera.Mitrović je krajem prošle godine odstupio s funkcije državnog ministra zbog dobivenog mandata u Vladi RS. Na njegovo mjesto je privremeno zamjenik ministra Nedžad Branković, koji je sada stavio van snage Mitrovićev pravilnik.

- Oglasi -

NAJNOVIJE OBJAVE