spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Prema Europi stiže megaciklona koja liči na uragan: Zahvatit će i dijelove BiH

- Oglasi -

Prema Europi trenutno velikom brzinom putuje Genovska ciklona, što su potvrdile i satelitske snimke na stranici SAT24.com.

- Oglasi -

Na snimkama je vidljivo kako ciklon ima oblik uragana, no radi se o uobičajenoj pojavi za Europu. Dijelovi Srbije trebali bi biti na udaru, no Hrvatsku i Bosnu i Hercegovinu će tek djelomično zahvatiti.

Državni hidrometeorološki zavod najavio je kako Hrvatsku u petak očekuje promjenljivo oblačno sa sunčanim razdobljima, na širem riječkom području uz mogućnost za malo kiše.

- Oglasi -

Federalni hidrometeorološki zavod za danas je prognozirao postepen porast naoblake sa zapada u BiH. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 14 i 20°C. U Sarajevu prije podne pretežno sunčano. Više oblačnosti u drugom dijelu dana. Najviša dnevna temperatura zraka oko 17°C.

U petak u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Kiša se očekuje od večernjih sati i tokom noći na subotu. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 2 i 7°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 14 i 20°C. 

- Oglasi -

NAJNOVIJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen.