viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 13.04.24 @ 08:22
OGLAS

U većem dijelu Bosne i Hercegovine prometuje se po pretežno suhom kolniku, ali i dalje se skreće pažnja na moguće odrone.

U centralnim krajevima na dionicama uz riječne tokove mjestimično ima magle. Savjetuje se opreznija vožnja i izbjegavanje rizičnih preticanja. Na magistralnom putu Sarajevo-Foča, dionici Dobro Polje-Miljevina, vozila prometuju usporeno, jednom trakom. Zbog oštećenja mosta na magistralnom putu Rogatica-Ustiprača obustavljen je promet za vozila preko 30 tona, dok ostala vozila prometuju naizmjenično, jednom trakom, uz ograničenje brzine na 30 km/h.

OGLAS

Na magistralnim putevima Ključ-Sanski Most (na ulazu u Sanski Most) i Stolac-Neum (na ulazu u Neum) zbog radova, promet je obustavljen i preusmjeren na obilaznice. Radovi se izvode i na magistralnim putovima: Tarčin-Konjic (na dvije lokacije), Jelah-Doboj (Kraševo), Travnik-Donji Vakuf (Komar), Jablanica-Potoci (Donja Jablanica), Čevljanovići-Nišići i Bijeljina-Rača, kao i na kružnom toku na ulazu u Bosansku Gradišku, te na magistralnom putu M-5 na tranzitu u Sarajevu (Bistrik-Vraca).

OGLAS

Na mjestima izvođenja radova postavljena je privremena prometna signalizacija čije poštivanje je obavezno. Od ponedjeljka 15.04. počinju radovi na redovnom servisiranju tunela na autoputu A-1. Zbog redovnog servisiranja tunela Oštrik i Vukov Gaj u ponedjeljak 15.04. od 19 sati do 06 sati u utorak 16.04. zatvara se dionica Sarajevo sjever-Butila. Od 19 sati u utorak 16.04 do 06 sati u srijedu 17.04. zatvara se dionica Sarajevo zapad-Sarajevo sjever i ulaz na autocestu od ulice Safeta Zajke-Briješće-Butila-Sarajevo sjever. Pratite naše izvještaje da bi mogli planirati vaše putovanje, priopćili su iz BIHAMK-a.

OGLAS

Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja za putnička vozila. Zabranjen je promet za vozila preko 5 tona najveće dozvoljene mase na graničnom prijelazu Karakaj (kod Zvornika). Teretna vozila preko 5 t preusmjeravaju se na granične prelaze Bratunac ili Rača, dok autobusi mogu koristiti GP Šepak.

OGLAS
OGLAS
Oglasi
LM