viteski_logo_white
Osmrtnice
Vrijeme objave: 09.10.23 @ 16:39

Federalni hidrometeorološki zavod objavio je vremensku prognozu za narednih 15 dana te je najavio promjene vremenskih uvjeta u Bosni i Hercegovini.

Nakon stabilnog i sunčanog vikenda, i u većem dijelu tjedna ispred nas neće biti većih promjena vremena. U jutarnjim satima u Bosni je moguća magla ili niska oblačnost, a tokom dana uglavnom pretežno sunčano uz promjenjivu naoblaku. Povećana vlaga u utorak, 10. listopada, uvjetovat će manje nestabilnosti u atmosferi. Tokom dana mogući su kraći lokalni pljuskovi u istočnim, središnjim i zapadnim područjima zemlje.

Minimalne temperature zraka varirat će od 11 do 16 stupnjeva u Bosni, na jugu zemlje do 18 stupnjeva celzijusa. Najveće dnevne vrijednosti temperatura bit će u rasponu od 20 do 26 stupnjeva u Bosni, u Hercegovini do 30 stupnjeva.

U periodu od 16. do 22. listopada, izgledna je promjena vremenskih prilika u Bosni i Hercegovini. Očekuje se nestabilno vrijeme sa kišom, koja bi sredinom tjedna u sjevernim i središnjim područjima mogla biti izraženija. Oblačno vrijeme s kišom uvjetovat će i pad temperature zraka.

Jutarnje temperature kretat će se između 7 i 11 stupnjeva, na jugu zemlje do 13 stupnjeva. Maksimalne očekivane temperature varirat će između 9 i 15, u Hercegovini do 17 stupnjeva.

Oglasi