viteski_logo_white
Osmrtnice
Vrijeme objave: 24.07.23 @ 08:12

Iako je početak novog radnog tjedna, sezona godišnjih odmora je u punom jeku, što se osjeti po smanjenoj frekvenciji vozila u gradskim zonama, a pojačanom intezitetu prometa na većini graničnih prijelaza. Molimo vozače da budu maksimalno oprezni, da drže odstojanje između vozila i da izbjegavaju rizična preticanja, poručuju iz BIHAMK-a.

Tokom dužih putovanja pravite češće pauze, a prije polaska na put informirajte se o trenutnom stanju na putovima i graničnim prijelazima.

Jutros na dionicama uz rijeke Savu, Bosnu i Drinu ima magle, pa vozače upozoravamo na smanjenu vidljivost.

Zbog izvođenja sanacijskih radova na mostu Gorica, za promet je zatvorena lijeva cijev tunela 1. mart na dionici autoputa A-1 Zenica-Sarajevo, a vozila prometuju dvosmjerno kroz desnu tunelsku cijev.

Sporije zbog radova tokom dana prometuje se na magistralnim putovima: Bihać-Kamenica, Stup-Blažuj, Kiseljak-Busovača, Travnik-Vitez, Livno-Renjići, Ripač-Dubovsko, na ulazu u Bugojno (iz smjera Rostova), kao i na ulazu u Hadžiće.

Zbog slijeganja ceste na ulazu u Vinac iz smjera Donjeg Vakufa (M-5/16 Donji Vakuf-Jajce) u funkciji je samo jedna traka, a brzina je ograničena na 20 km/h.

Na dionici regionalnog puta od mjesta Ravno prema magistralnom putu Ljubinje-Trebinje (M-6) promet je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Zbog sanacijskih radova zatvoren je most na ulazu u Nemilu (spoj M-17 sa R-473), a vozila prometuju preko raskrsnice u Topčić Polju.

Na graničnim prijelazima: Izačić, Velika Kladuša, Bosanska Gradiška, Hum i Zupci pojačan je promet putničkih vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine. Na ostalim graničnim prijelazima promet putničkih vozila za sada protiče uz zadržavanja od 15 do 30 minuta.

Oglasi