viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 05.03.24 @ 22:38

Sa zapada prema Bosni i Hercegovini stiže nova ciklona, objavili su meteorolozi sa stranice BHMeteo.

“U naredna dva dana donosi povremeno kišu i pljuskove u čitavoj zemlji. U brdsko-planinskim krajevima snijeg. Tijekom dana uz jači dnevni razvoj oblačnosti lokalno moguća grmljavina i sitan led. Znak da polako ulazimo u proljeće”, naveli su.

OGLAS

U srijedu od jutarnjih sati postupno naoblačenje sa zapada. Već oko sredine dana u zapadnim dijelovima Bosne i u Hercegovini kiša i lokalni pljuskovi sa grmljavinom. Poslijepodne i navečer zona padalina nastavlja kretanje prema sjeveru i istoku zahvatajuci tako većinu krajeva. U večernjim satima intenzivnije padaline na sjeveru Bosne.

OGLAS

“U nizinama će padati kiša, dok više planine očekuje susnjezica i snijeg. Uz dotok nešto hladnijeg zraka, u noći na četvrtak snjezna granica će se spustiti do oko 900m. Najniže u Krajini do oko 700m. Temperature u blažem padu, u najtopljem dijelu dana većinom od 8 do 16°C. U drugom dijelu dana zahlađenje”, kazali su.

OGLAS

U četvrtak nastavak nestabilnog, oblačnog i svježijeg vremena uz povremene padaline u većem dijelu zemlje. U nizinama kiša, a na nadmorskim visinama iznad 800 ili 900mnv susnježica i snijeg. “Tokom dana nešto intenzivnije padaline moguće su preko sjeveroistočne, centralne, sjeverozapadne i jednim dijelom sjeverne Bosne. U ostatku zemlje lokalni pljuskovi. Prema kraju dana postupan prestanak padalina, a u noći na petak samo će ih jos rijetko biti.

Sumirano, do petka veći dio zemlje očekuje od 5 do 15 l/m2, preko centralne i sjeverozapadne Bosne do oko 40 l/m2. Uz to slijedi nam i blaži pad temperatura, sa kojim će se zima barem nakratko vratiti na planine regije”, kažu iz BHMeteo.

Oglasi
LM