viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 13.04.24 @ 02:20
OGLAS

Bh. meteorolog Nedim Sladić govorio je o vremenskoj prognozi koja nas očekuje u narednih nekoliko dana.

Nakon izuzetno toplog vikenda koji je pred nama, gdje će temperature zraka rasti do 30 stupnjeva Celzijusa, meteorolozi najavljuju zahlađenje. U nekim dijelovima Bosne i Hercegovine i susjedne Hrvatske predviđaju i snježne padaline. – Već idućeg tjedna, od utorka, slijedi osjetniji pad temperature zraka, vezano uz prodor osjetno hladnije zračne mase sjevera kontinenta i on će uvjetovati da zapravo na najvišim planinama prije svega, dakle, na nadmorskim visinama iznad 1.500 metara bude, nažalost, snijega. 

OGLAS

Kažem “nažalost” iz razloga što snijeg dolazi u najnezgodnijem mogućem trenutku. Budući da je vegetacija već mjesec, mjesec i pol dana, u ovisnosti od područja, već procvjetala i samim tim pokušava se nadoknaditi nedostatak koji smo imali tokom zime, ali on dolazi u veoma nezgodnom trenutku – objasnio je Sladić za N1. Kako je rekao, u nižim područjima ne bi trebalo doći do snježnih padalina, ali će temperatura zraka pasti na vrijednosti koje će biti primjerenije ožujku nego travnju.

OGLAS

– Nakon ljeta koje ćemo imati tokom ovog vikenda, ponovno ćemo morati odjenuti malo deblju garderobu, barem nakratko. Jer, postoji indicija da bi krajem travnja mjeseca ponovno osjetnije zatoplilo – poručio je Sladić.

OGLAS
OGLAS
OGLAS
Oglasi
LM