viteski.ba logo
Zrak u vitezu
Vrijeme objave: 19.01.24 @ 16:18

Zbog povremeno intenzivnih snježnih padalina usporeno je prometovanje, posebno na dionicama preko pojedinih planinskih prevoja, gdje je za sve, a posebno za teretna vozila, obvezna odgovarajuća zimska oprema (zimske gume, lanci).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Već su evidentirani zastoji za teretna vozila na putovima Kupres-Šuica i Bugojno-Rostovo zbog neodgovarajuće zimske opreme.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zimske službe su na terenu i obavljaju neophodne intervencije, ali na dionicama s intenzivnim padalinama ipak ima snijega na kolniku, a mjestimično i poledice.

Vlažan ili mokar kolnik

Izdvajaju se putovi: Priluka-Glamoč-Mliništa, Ključ-Bosanski Petrovac i Turbe-Karanovac, kao i prevoje Makljen (Prozor-GornjiVakuf-Uskoplje) i Oštrelj (Bosanski Petrovac-Drvar).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U ostatku BiH prometuje se po vlažnom ili mokrom kolniku, a upozorava se i na povećanu opasnost od odrona na brojnim dionicama.

Zbog učestalih odrona izdvajaju se putovi: Bihać-Srbljani-Bosanska Krupa, Turbe-Karanovac, Sarajevo-Foča, Crna Rijeka-Jajce-Donji Vakuf i Bugojno-Kupres, kao i prevoje Rostovo (Novi Travnik-Bugojno) i Makljen (Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje.

Zbog radova na mostu na ulazu u Sanski Most iz pravca Ključa, kod Vodenog parka, promet je obustavljen i preusmjeren na obilaznicu.

U toku radovi

U toku su i radovi na magistralnim putovima Grude-Vitina i Čevljanovići-Nišići, a na mjestima izvođenja radova prometuje se naizmjenično, jednom trakom.

Zbog zimskih uvjeta vožnje u Hrvatskoj, na graničnom prijelazu Izačić na snazi je zabrana kretanja za teretna vozila sa prikolicom i šlepere. Pojačan je promet vozila i duga je kolona na izlazu iz Bosne i Hercegovine na graničnom prijelazu Bosanska Gradiška. Na ostalim graničnim prijelazima putnička vozila ne čekaju duže od 30 minuta, priopćeno je iz IC BiHAMK-a.  

Oglasi
LM