spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Snijeg u BiH uveliko otežava promet, BIHAMK uputio apel vozačima

- Oglasi -

Intenzivne sniježne oborine koje su tijekom noći i jutra zahvatile našu zemlju usporile su prometovanje na većini puteva u BiH, navode jutros iz BIHAMK-a.

Iako snijega na kolniku ima i u nižim predjelima, znatno je otežano prometovanje preko planinskih prevoja. Izdvajamo puteve: Sarajevo-Tuzla (Nišići i Karaula), Turbe-Karanovac, Bugojno-Kupres-Šuica-Livno-Kamensko, Priluka-Glamoč-Mlinište, Sarajevo-Foča (Rogoj), Jajce-Banja Luka, Novi Travnik-Bugojno, Travnik-Donji Vakuf, te šire područje Romanije. Sniježnih nanosa zbog jakog vjetra ima mjestimično na putevima: Bihać-Bosanski Petrovac, Bosanski Petrovac-Oštrelj-Drvar i Posušje-Jablanica (Blidinje). ). Zbog loših uvjeta za vožnju trenutno je obustavljen promet na dionici Rakitno-Blidinje. Na svim dionicama preko prevoja za teretna vozila preporučuje se korištenje lanaca. Zbog niske temperature može se očekivati i poledica, posebno u višim predjelima, na mostovima i prilazima tunelima.

Savjetujemo oprezniju vožnju i napominjemo vozače da na put ne kreću bez zimske opreme. Sporije zbog radova prometuje se na magistralnim putevima: Jajce-Donji Vakuf (tunel Skela), Živinice-Stupari (kod mjesta Đurđevik) i Mostar-Stolac, kao i kod skretanja za Orahovicu na području Konjica. Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja. Zbog loših uvjeta za vožnju u Hrvatskoj preko graničnog prijelaza Izačić-Ličko Petrovo Selo obustavljen je promet za teretna vozila, navode u jutrošnjem izvještaju o stanju na putevima iz BIHAMK-a.

- Oglasi -

NAJNOVIJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen.