viteski.ba logo
Zrak u vitezu
Vrijeme objave: 12.11.22 @ 08:02

Magla ovoga jutra smanjuje vidljivost u kotlinama i uz riječne tokove, a upozoravaju i na učestale sitnije odrone zemlje ili kamenja. Apeliramo na vozače da na svim putnim pravcima voze maksimalno oprezno, priopćeno je iz BIHAMK-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Napominju da je posjedovanje zimske opreme zakonski obvezno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog radova na magistralnom putu Doboj-Maglaj (na dionici Poljice-Maglaj) od 07 do 16 sati, svaki dan, osim nedjelje, prometuje se usporeno, jednom trakom.

U tijeku su sanacijski radovi na dionici magistralnog puta Sarajevo-Vogošća u ulici Alipašina (od raskrsnice za stadion “Asim Ferhatović Hase” do naselja Šip) zbog čega vozila iz pravca Sarajeva prometuju usporeno, jednom trakom, dok se vozila iz pravca Vogošće preusmjeravaju na alternativni pravac (kroz ulicu Jukićeva).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog izvođenja radova na dionici magistralnog puta Žitomislići-Počitelj, svaki dan osim nedjelje i praznika dolazi do obustave prometa u terminima od 09 do 12 :15 sati i od 13 :15 do 15 sati.

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tijekom dana prometuje se naizmjenično, jednom trakom. U noćnim satima (22-06 sati) promet se obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

Sporije zbog radova prometuje se i na dionici autoputa A-1 Zenica sjever-Zenica jug, kao i na magistralnom putu Bihać-Bosanski Petrovac.

Na graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Oglasi
LM