spot_img
spot_img
spot_img
Vitez
oblačno
14.4 ° C
14.4 °
14.4 °
97 %
2.1kmh
100 %
Pon
18 °
Uto
21 °
Sri
19 °
Čet
20 °
Pet
15 °

Stanje na putevima/ Ogromna gužva na granici BiH sa Hrvatskom

- Oglasi -
- Oglasi -

Pojačana frekvencija vozila bilježi se na izlazu iz Bosne i Hercegovine na graničnim prijelazima: Bosanska Kostajnica, Gradina, Bosanska Gradiška, Bosanski Brod, Orašje, Bosanska Rača i Šepak.

Na ostalim graničnim prijelazima zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta, piše BIHAMK.

- Oglasi -

Najviše je putničkih vozila na graničnim prijelazima, mada je primijetan i veliki broj i kamiona te drugih teretnjaka. Teško je predvidjeti koliko treba čekati na granici, ali je to mimimalno dva sata, javlja Srpska info.

- Oglasi -

Zbog redovnog servisa tunela Vis, 25. Novembar i Grab na dionici autoputa A-1 Tarčin- Lepenica, za promet je zatvorena ova dionica u smjeru Tarčin- Lepenica. Uz postavljenu privremenu signalizaciju prometuje se dvosmjerno, suprotnom stranom autoputa.

Na dionici Vrbaška- Draksenić (put prema graničnom prijelazu Gradina) zbog sanacijskih radova, promet je obustavljen i preusmjeren na alternativni pravac preko Prijedora.

Zbog radova na izgradnji pristupnih puteva i raskrsnice za autoput A-1, na snazi je noćna obustava prometa od 01 do 04:30 sati na magistralnom putu M-17 Buna- Počitelj u mjestu Ševaš Njive. Za vrijeme obustave promet se preusmjerava preko Domanovića.

Na magistralnom putu Jajce- Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tijekom dana prometuje se naizmjenično, jednom trakom. U noćnim satima (22-06 sati) promet se obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

Sporije, zbog radova, prometuje se i na putnim pravcima: Konjic- Jablanica (tunel Crnaja), Donji Vakuf- Travnik (Komar), Žepče- Zenica (Golubinja), Ripač- Dubovsko, Bosanski Šamac- Orašje (dionica Grebnice- Bazik) i Stolac- Hutovo (u mjestu Cerovica).

Zbog aktiviranog klizišta, na dionici magistralnog puta Foča- Goražde (u mjestu Filipovići) prometuje se usporeno, jednom trakom.

Na putu Rudo- granični prijelaz Uvac zbog oštećenja mosta, zabranjen je promet za teretna vozila preko 10 tona ukupne mase, dok je za ostala vozila brzina kretanja na mostu ograničena na 20 km/h.

- Oglasi -
spot_imgspot_img
spot_img

NAJNOVIJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen.