spot_img
spot_img
spot_img
Vitez
oblačno
2 ° C
2 °
2 °
94 %
1.4kmh
100 %
Uto
2 °
Sri
4 °
Čet
5 °
Pet
7 °
Sub
8 °

Stanje na putevima u BiH: Vozači oprez, kolnik je vlažan, a ima i magle

- Oglasi -
- Oglasi -

Zbog prometne nesreće koja se dogodila u mjestu Uroža na magistralnom putu Tuzla-Srebrenik, saobraća se jednom trakom, naizmjenično.

Kolnik je mjestimično vlažan, a pažnja se skreće na učestale sitnije odrone zemlje ili kamenja. Jutarnja magla mjestimično smanjuje vidljivost u kotlinama i uz riječne tokove.

- Oglasi -

Na svim dionicama savjetuje se oprezna vožnja, prilagođena uslovima na putu.

- Oglasi -

Na magistralnom putu Bihać-Bosanski Petrovac (dionici Ripač-Dubovsko) zbog izvođenja neophodnih radova danas će se obustaviti promet u vremenu od 13 do 14 i od 16 do 17 sati. Za vrijeme obustava alternativni pravac je Bihać-Bosanska Krupa-Krnjeuša-Bosanski Petrovac. U ostalom periodu prometuje se usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Zbog izvođenja radova na izgradnji obilaznice Donji Vakuf, promet je obustavljen na raskrsnici magistralnih puteva (M-5 i M-16) u Donjem Vakufu i preusmjeren na privremenu zaobilaznicu.

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana prometuje se naizmjenično, jednom trakom. U noćnim satima (22-06 sati) promet se obustavlja i preusmjerava na zaobilaznicu oko tunela.

Sporije, zbog radova, prometuje se na dionici autoputa A-1 Zenica jug-Zenica sjever, kao i na magistralnim putevima: Tuzla-Lukavac, Žitomislići-Počitelj (Ševaš Njive) i Donji Vakuf-Travnik (Komar).

Povodom održavanja penjačkog festivala, “Drill and Chill Festival”, u kanjonu “Tijesno”, do 17.09.2022.godine svakog dana od 11 do 11:45 sati dolazit će do obustave prometa na magistralnom putu Banja Luka-Jajce, dionici Karanovac-Crna Rijeka. Za vrijeme obustave, vozila mogu prometovati alternativnim pravcem preko Čađavice.

Na novoizgrađenoj dionici autoputa na Koridoru „5c“ Tovira-Kostajnica, do 15.09. izvode se testne vožnje, uz postavljenu prometnu signalizaciju, kojom će se regulirati brzina kretanja. Za vrijeme trajanja probnog perioda korisnici ove dionice autoputa ne plaćaju putarinu.

Na graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

- Oglasi -
spot_imgspot_img
spot_img

NAJNOVIJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen.