viteski_logo_white
Osmrtnice
Search
Close this search box.
Vrijeme objave: 17.06.23 @ 08:03

Padaline koje su tokom noći zahvatile središnju i istočnu Bosnu jutros su prestale, pa se u većem dijelu zemlje prometuje po vlažnom ili suhom kolniku. U jutarnjim satima upozoravamo na smanjenu vidljivost na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove, zbog magle i niske oblačnosti. Izdvajamo puteve na širem području: Tuzle, Doboja, Maglaja i Visokog. Skrećemo pažnju i na učestale odrone kamenja na kolnik. Apeliramo na vozače da na svim putnim pravcima budu maksimalno oprezni, da drže odstojanje između vozila i da se na vrijeme informiraju o trenutnom stanju i prohodnosti putnih pravaca. Ako putujete na dužim relacijama pravite češće pauze, priopćeno je iz BIHAMK-a.

Zbog izvođenja sanacijskih radova na mostu Gorica, za promet je zatvorena lijeva cijev tunela 1. mart na dionici autoputa A-1 Zenica-Sarajevo, a vozila prometuju dvosmjerno kroz desnu tunelsku cijev.

Sporije zbog radova tokom dana prometuje se na magistralnim putovima: Srbljani-Bosanska Krupa, Kiseljak-Gromiljak, Lašva-Kaonik, Travnik-Vitez, Šićki Brod-Lukavac, Bihać-Kamenica i Ripač-Dubovsko, kao i na ulazu u Bugojno (iz smjera Rostova).

Zbog slijeganja ceste na ulazu u Vinac iz smjera Donjeg Vakufa (M-5/16 Donji Vakuf-Jajce) u funkciji je samo jedna traka, a brzina je ograničena na 20 km/h.

Na dionici regionalnog puta od mjesta Ravno prema magistralnom putu Ljubinje-Trebinje (M-6) promet je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Zbog radova na mostu na Ilidži (M-17 Stup-Blažuj), promet se iz smjera Blažuja preusmjerava kroz naselje Lužani, dok se iz smjera Ilidže prometuje preko mosta (u funkciji je jedna traka na mostu).

Zbog sanacijskih radova zatvoren je most na ulazu u Nemilu (spoj M-17 sa R-473), a vozila prometuju preko raskrsnice u Topčić Polju.

Na graničnim prijelazima promet putničkih vozila za sada protiče uz kraća zadržavanja.

Oglasi
LM