OGLAS
Vrijeme objave: 15.09.23 @ 08:24
OGLAS

Na magistralnom putu M-17 na ulazu u Hadžiće zatvorena je jedna traka, pa se na ovom lokalitetu prometuje uz regulaciju semafora. Za ulazak u Hadžiće koriste se alternativni pravci (u oba smjera).

OGLAS

Zbog sanacijskih radova na raskrsnici kod mjesta Rudanka, usporeno se prometuje magistralnim putom Doboj-Rudanka-Johovac i regionalnim putom Razboj-Rudanka.

U toku su radovi na magistralnom putu M-5 u Sarajevu (tranzit, od kružnog toka u Hrasnom do skretanja za Vraca), zbog čega se svakim danom (osim nedjelje) u vremenu od 07 do 16:30 sati prometuje usporeno, jednom trakom.

OGLAS

Sporije zbog radova tokom dana prometuje se na magistralnim putovima: Bugojno-Kupres, Vitez-Nević Polje, Semizovac-Olovo-Kladanj, Ripač-Dubovsko, na ulazu u Bugojno (iz smjera Rostova) i Kladanj (iz smjera Olova).

OGLAS

Zbog slijeganja ceste na ulazu u Vinac iz smjera Donjeg Vakufa (M-5/16 Donji Vakuf-Jajce) u funkciji je samo jedna traka, a brzina je ograničena na 20 km/h.

OGLAS

U 12 sati najavljen je polazak vangabaritnog tereta (industrijska oprema širine 4,60 m) od mjesta Ledenice, preko Gradačca, Srebrenika do Lukavca. Planirani dolazak na odredište je oko 18 sati. Iz BIHAMK-a mole vozače da u trenutku prolaska ovog vozila voze sporije i da poštuju upute ovlaštenih osoba iz pratnje.

Na graničnim prijelazima zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta.

Mole sve sudionike u prometu da budu maksimalno oprezni i da poštuju prometne propise. Vozače teretnih vozila mole da se nakratko isključe iz prometa kada iza sebe primjete dugu kolonu vozila, kako bi se izbjegla rizična preticanja.

OGLAS
OGLAS
Oglasi
LM