viteski_logo_white
Osmrtnice
Search
Close this search box.
Vrijeme objave: 08.07.23 @ 08:07

Uvjeti za vožnju su povoljni, a promet vozila umjeren. Tokom dana očekujemo pojačan promet vozila, posebno na putovima prema jugu, kao i na graničnim prijelazima. Vozače teretnih vozila molimo da se nakratko isključe iz prometa kada iza sebe primjete dugu kolonu vozila, kako bi se izbjegla rizična preticanja, navode jutros iz BIHAMK-a.

Zbog izvođenja sanacijskih radova na mostu Gorica, na autoputu A-1, za promet je zatvorena lijeva cijev tunela 1. mart na dionici Zenica-Sarajevo, a vozila prometuju dvosmjerno kroz desnu tunelsku cijev.

Očekivani zastoji

S obzirom da su brojne dionice sa aktualnim radovima preporučujemo vozačima da planiraju svoje putovanje u skladu sa očekivanim zastojima., kažu iz BIHAMK-a. Sporije zbog radova tokom dana prometuje se na magistralnim putovima: Lašva-Kaonik, Travnik-Vitez, Bijeljina-Šepak, Čitluk-Ljubuški, Bihać-Kamenica, Livno-Šuica i Ripač-Dubovsko, kao i na ulazu u Bugojno (iz smjera Rostova).

Zbog radova na mostu na Ilidži (M-17 Stup-Blažuj), peomet se iz smjera Blažuja preusmjerava kroz naselje Lužani, dok se iz smjera Ilidže prometuje preko mosta, jednom trakom.

Zbog slijeganja ceste na ulazu u Vinac iz smjera Donjeg Vakufa (M-5/16 Donji Vakuf-Jajce) u funkciji je samo jedna traka, a brzina je ograničena na 20 km/h.

Zatvoren most

Na dionici regionalnog puta od mjesta Ravno prema magistralnom putu Ljubinje-Trebinje (M-6) promet je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Zbog sanacijskih radova zatvoren je most na ulazu u Nemilu (spoj M-17 sa R-473), a vozila prometuju preko raskrsnice u Topčić Polju.

Na graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta. 

Oglasi
LM