viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 17.03.24 @ 17:07

Kako prognoziraju meteorolozi sa BHMeteo.ba, u periodu od utorka 19. ožujka, očekuje nas dosta svježije vrijeme, nakon čega će uslijediti kratkotrajno zatopljenje. Nakon toga, prema prognozi, dolazi do novog zahlađenja i padalina.

Kako stoji u prognozi BHMeteo.ba, nakon pretežno oblačnog jutra uz lokalno još malo padalina, tokom dana doći će razvedravanja u svim krajevima. ,,Zapuhat će umjeren do jak sjeverac i bura uz osjetno svježiji zrak koji će kulminirati u večernjim satima. Noć na srijedu donosi minuse i mraz mnogim krajevima”, navodi se u prognozi. U srijedu ujutru hladno, po kotlinama i duž riječnih tokova magla.

Oglas

,,Jutarnje temperature od -3 do 1°C, na jugu do 4°C. U planinskim krajevima jači minusi. Tokom dana obilje sunčanog vremena, ali svježe. Uslijedit će još jedna hladna noć uz lokalno mraz do četvrtka ujutru”, dodaje se u prognozi. Od četvrtka postupno zatopljenje i okretanje strujanja na južna.

,,Trenutno je dilema koliko bi južina potrajala. Po trenutnim prognozama do oko 23. ožujka dok nakon tog datuma ponovno vreba zahlađenje uz padaline”, zaključuju meteorolozi BHMeteo.ba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Oglasi
LM